vegańskie brownie

Hey

Wiecie, że ciasta też mogą być wegańskie? To ciasto jest idealnym przykładem. Jedyne co wam powiem to smacznego :)))

SKŁADNIKI:

  • fasola czerwona z puszki 235g (jedna puszka po odsączeniu)
  • banan 180g (2 małe banany)
  • czekolada gorzka 85% 40g
  • kakao 50g
  • płatki owsiane 40g (4 łyżki)
  • daktyle 40g + 20g wody z nich
  • słodzidło
  • soda oczyszczona – łyżeczka

SPOSÓB WYKONANIA;

Daktyle zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na ok 20min. Fasole dobrze płuczemy. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki blendujemy i przekładamy masę do blaszki. Pieczemy ok. 30min w rozgrzanym piekarniku do 180*C (termoobieg).
Brownie powinno być mokre w środku. Podajemy z owocami lub jemy prosto z blaszki
Smacznego kochani

Informacje o admin

Tutaj będę pokazywać zdrowe, fascynujące, inspirujące i kolorowe jedzenie jak i porady żywieniowe :))
Ten wpis został opublikowany w kategorii szybkie i proste przepisy. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *