Hey
Wiecie, że ciasta też mogą być wegańskie? To ciasto jest idealnym przykładem. Jedyne co wam powiem to smacznego :)))
SKŁADNIKI:
- fasola czerwona z puszki 235g (jedna puszka po odsączeniu)
- banan 180g (2 małe banany)
- czekolada gorzka 85% 40g
- kakao 50g
- płatki owsiane 40g (4 łyżki)
- daktyle 40g + 20g wody z nich
- słodzidło
- soda oczyszczona – łyżeczka
SPOSÓB WYKONANIA;
Daktyle zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na ok 20min. Fasole dobrze płuczemy. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki blendujemy i przekładamy masę do blaszki. Pieczemy ok. 30min w rozgrzanym piekarniku do 180*C (termoobieg).
Brownie powinno być mokre w środku. Podajemy z owocami lub jemy prosto z blaszki
Smacznego kochani